Mat er Medisin & Moss YogaSenter eies og drives av meg, Anne-Grete Lavik-Haug.

Jeg er mor til fire og gründer av  Mat er Medisin.no + mYoga.no + Fotobag.no

Mitt fokus gjennom Mat er Medisin og Moss YogaSenter er å bidra til at flest mulig kan få en bedre hverdag.

– Det er aldri for sent med en god endring!

Anne-Grete

Jeg har 14 års erfaring som forsker og klinisk utreder på legemiddelbruk ved livstilssykdommer, og har spesialkompetanse innen stoffskiftesykdom, hormonell ubalanse, migrene, revmatiske lidelser samt fordøyelsesplager og sykdommer.

I 2014 startet jeg mitt eget firma Mat er Medisin som siden har vokst og nå er en del av Lilleeng Helsepark, den største helseparken i Østfold.

Utdanning

  • Nevrofysiolog MSc, Universitetet i Oslo
  • Spesialisering SIBO (bakteriell forstyrrelse i tarmsystemet) Tunsberg Medisinske skole
  • Medisinsk Yoga instruktør fra MediYoga
  • Functional Nutrition and Functional Medicine, under utdanning ved Institute for Functional Medicine
  • Ernæringsterapeut fra Tunsberg Medisinske skole

Flere år i Tyskland, Bremen, ved stutteri Gut Hohenheide. En lykkelig tid med arbeid i stallen fra tidlig morgen til sene kvelder. Dyktig veiledning under Otto Gröngröft, -innridning av unghester for salg til dressur og sprang. I et par år studerte jeg Bedriftsøkonomi ved Universitetet i Köln ved siden av jobben med unghestene.

Fordypning i nevrofysiologi  Universitetssudier endte likevel med Master i nevrofysiologi ved det medisinske fakultetet i Oslo. Spennende forskning gjennomført ved laboratoriet med det dyktige Moser-ekteparet. De mottok den første norske Nobelpris i medisin i 2015.

Veileder var Professor Per Andersen, en dyktig hjerneforsker med fantastiske evner som inspirator og kunnskapsformidler innen blant annet historie, naturfag og medisin. Han er spesielt kjent for sin forskning av hippocampus’ struktur og funksjon i forbindelse med hukommelse og læring.

Forskning, doktorgrad og jobberfaring Videre forskning og doktorgrad ved Per Andersens laboratorium ble lagt på hyllen da mitt første barn ble født.

I 14 år med jevnlig familieforøkelse har jeg jobbet som forsker og klinisk utreder innen utvikling av legemidler. Denne erfaringen er blitt en pådriver for ønsket om bedre forståelse og behandling av livsstilssykdommer utover legemiddelbehandling.

Mat er Medisin og Medisinsk Yoga Etter flere år med etterutdanning i ernæring og yoga startet jeg Mat er Medisin ved Vansjøklinikken. Vi flyttet i 2016 inn i flotte, nye lokaler i Lilleeng Helsepark, og er samlokalisert med Volvat Medisinske Senter, leger, spesialister, tannleger, psykologer, bedriftshelsetjeneste og apotek. Jeg samarbeider med behandlere innen Funksjonell Medisin samt fastleger og psykologer i områdene rundt klinikken.

Moss YogaSenter
I 2018 åpnet jeg mitt eget Yoga Studio på Lilleeng Helsepark – mYoga.no – Her har jeg ønsket å skape et YogaRom med en fredelig atmosfære.

5 ganger i uken underviser jeg min helt spesielle Medisinske Yoga.

Tilbudet ved Moss YogaSenter er Medisinsk Yoga (MediYoga) Yin Yoga, Mindful Yoga, Hatha og Restorativ Yoga og Qi Gong.

-rolige treningsformer for styrket sirkulasjon i stram muskulatur og økt bevegelighet.

Erfarne og dyktige Frøydis Elvestrand fra Yogarom har både dynamiske yogatimer, Hatha og rolig Restorativ Yoga. Nytt i høst er nydelige Vibeke Mork Sandersen fra YogaVibe.


Mat er Medisin og Medisinsk Yoga
Driver praksis og har eget yogastudio i flotte, nye lokaler i Lilleeng Helsepark. Samlokalisert med Volvat Medisinske Senter, leger, spesialister, tannleger, psykologer, bedriftshelsetjeneste og apotek.


Familiebedrift
Sammen med min bestevenn Rune startet jeg i 2010 fotobag.no, en nettbutikk med stort utvalg av fotovesker for damer og herrer fra Kelly More – ONA – Ketti Handbags – Pompidoo – Jill-E – Shootsac – Epiphany – Bit of Sweden samt fotosekker for både dame og herre F-Stop – Clickelite, blitsutstyr Godox – mm.

Familiebedriften har et showrom med alle vesker, bager, sekker, blitser, stativer og annet utstyr. Du er velkommen for å se eller prøve. Avtal tid med Rune og ta turen ut til Son/Moss, han spanderer nykvernet kaffe 🙂