Mat er Medisin AS eies og drives av meg, Anne-Grete Lavik-Haug.

Jeg er mor til fire og gründer av  

Mat er Medisin AS
Moss YogaSenter AS mYoga.no
myoga.online
Fotobag.no

Intensjonen med bedriftene Mat er Medisin og Moss YogaSenter er å bidra med konkret kunnskap om hva en god livsstil innebærer, kosthold og trening, slik at du kan få en bedre hverdag.

– Det er aldri for sent med en god endring!

Anne-Grete

Erfaringer fra jobb som forsker og klinisk utreder, og med spesialisering i irritabel tarm og bakterieflora i fordøyelsessystemet, er det vitenskapelige råd som ligger til grunn ved ernæringsveiledningen hos Mat er Medisin AS. Det finnes mange studier som understøtter sunne kostholdsråd også ved stoffskiftesykdom, migrene, revmatisme samt fordøyelsesplager og sykdommer.

I 2014 startet jeg mitt eget firma Mat er Medisin som siden har vokst og nå er en del av Lilleeng Helsepark, den største helseparken i Østfold.

Mat er Medisin ble startet for å formidle kunnskap om sammenhengen mellom helseutfordringer og livsstil. Dette har ført til at hundrevis av kunder har opplevd en ny hverdag etter en omlegging av kosthold etter mine anbefalinger.

Utdanning

  • Nevrofysiolog MSc, Universitetet i Oslo
  • Medisinsk Yoga instruktør fra MediYoga
  • Functional Nutrition and Functional Medicine, under utdanning ved Institute for Functional Medicine
  • Ernæringsterapeut fra Tunsberg Medisinske skole
  • Spesialisering SIBO og LIBO (bakteriell forstyrrelse i tarmsystemet) Tunsberg Medisinske skole

I forrige årtusen drev jeg med innredning av unge, sjeldent vakre hester i et par år. Noe bekymring merket jeg fra min ambisiøse far som hadde skaffet meg jobben gjennom sine forretningskontakter. Han håpet vel hardt arbeide skulle lede meg mot kontorjobb og økonomi. Men årene ved det velholdte og fantastiske stutteri Gut Hohenheide var uforbeholdent en lærerik, krevende og god tid. En lykkelig tid med arbeid i en stall med 60 hester fra tidlig morgen til sene kvelder. Dyktig veiledning under en spesielt fin person: Otto Gröngröft, -min jobb var innridning av unghester (trakehnere) for salg til dressur og sprang.

Så bIe det studier i Tyskland, et par år studerte jeg Bedriftsøkonomi ved Universitetet i Köln ved siden av jobben med unghestene. Men så bestemte jeg meg for fysiologi, og det ble ved Universitetet i Oslo.

Fordypning i nevrofysiologi  Universitetssudier endte likevel med Master i nevrofysiologi ved det medisinske fakultetet i Oslo. Spennende forskning gjennomført ved laboratoriet med det dyktige Moser-ekteparet. De mottok velfortjent den første norske Nobelpris i medisin i 2015.

Veiledet av Professor Per Andersen, en dyktig hjerneforsker med fantastiske evner som inspirator og kunnskapsformidler innen blant annet historie, naturfag og medisin. Han er spesielt kjent for sin forskning av hippocampus’ struktur og funksjon i forbindelse med hukommelse og læring.

Forskning, doktorgrad og jobberfaring
Videre forskning og doktorgrad ved Per Andersens laboratorium ble lagt på hyllen da mitt første barn ble født.

I 14 år med jevnlig familieforøkelse jobbet jeg som forsker og klinisk utreder innen utvikling av legemidler. Denne erfaringen ble en pådriver for ønsket om bedre forståelse og behandling av livsstilssykdommer utover legemiddelbehandling.

Mat er Medisin
Etter flere år med etterutdanning i ernæring startet jeg Mat er Medisin ved Vansjøklinikken. Vi flyttet i 2016 inn i flotte, nye lokaler i Lilleeng Helsepark, samlokalisert med Volvat Medisinske Senter, leger, spesialister, tannleger, psykologer, bedriftshelsetjeneste og apotek. I 2018 utvidet jeg driften i nye store lokaler og startet egen yogasal med medisinsk yoga, og jeg samarbeider med behandlere innen Funksjonell Medisin samt fastleger og psykologer i områdene rundt klinikken.

Moss YogaSenter
I 2018 åpnet jeg mitt eget Yoga Studio på Lilleeng Helsepark – mYoga.no – Her har jeg ønsket å skape et YogaRom med en fredelig atmosfære.

5 dager i uken underviser jeg min egen Mindful medisinsk Yoga og qi gong.

Tilbudet ved Moss YogaSenter er Mindful Yoga og Qi Gong, Medisinsk Yoga (MediYoga) og Yin Yoga.

-rolige treningsformer for styrket sirkulasjon, bedre balanse og økt smidig- og bevegelighet.

Dyktige Frøydis Elvestrand fra Yogarom hadde før corona Hatha og rolig Restorativ Yoga. Vibeke Mork Sandersen fra YogaVibe har hatt Mindful MediYoga og Juleyoga (2019). Etter mars 2020 har jeg hatt undervisning alene når det har vært tillatt.


Familiebedriften Fotobag AS


Sammen med min bestevenn Rune startet jeg i 2010 fotobag.no, en nettbutikk med stort utvalg av fotovesker for damer og herrer fra Kelly More – ONA – Ketti Handbags – Pompidoo – Jill-E – Shootsac – Epiphany – Bit of Sweden samt fotosekker for både dame og herre F-Stop – Clickelite, blitsutstyr Godox – mm.

Familiebedriften har et showrom med alle vesker, bager, sekker, blitser, stativer og annet utstyr. Du er velkommen for å se eller prøve. Avtal tid med Rune og ta turen ut til Son/Moss, han spanderer nykvernet kaffe 🙂