Hva tror du mat betyr for helsen din?
Tror du det finnes mat som kan reversere artrose, fatigue, stoffskifteplager, irritabel tarm, reflux, allergier, eksem, psoriasis, autoimmun sykdom, diabetes, hjerte- karsykdom, migrene, depresjon, ADHD, ADD samtidig som du lander på idealvekten din?

Mat er mat

Mat er medisin. Dårlig mat gjør deg syk. Ren mat er medisin som kan forhindre og reversere sykdom. Ta den dårlige maten ut av kostholdet, spis ren mat og det oppstår magi.

Behandle enkelt-symptomer

Nåværende medisinsk tenking handler ofte om behandling av enkelt-symptomer. Hver for seg. «Du har migrene». «Du har depresjon». «Du har psoriasis». Og så får du migrenepiller, antidepressiva og immunsuppresiva.

Typisk at jeg skulle få det også

Ulike helseplager hos en og samme person burde alltid undersøkes for mulige sammenhenger.

IBS og lavt stoffskifte – stress og hormoner – samme sak

Det er ikke uvanlig at jeg møter kunder som sliter med flere helseutfordringer. De søker konkret anbefaling for en god livstilsendring. Overvekt, oppblåsthet og lavt stoffskifte er ofte tema. Ganske mange har fått beskjed om å trene mer, andre om å spise mindre og røre seg mer. Det er sjeldent jeg møter kunder som ikke har prøvd det.

Astma, allergi, utslett, reflux og irritabel tarm

En kvinne kontaktet meg fordi livet hennes etterhvert ble vanskelig med allergier, astma og et plagsomt utslett i ansiktet. Hun brukte 7 piller hver dag for alvorlig astma, allergier og utslett. I løpet av noen uker, kun ved å endre kostholdet, kunne hun trappe ned på enkelte medisiner. Hun hadde etter kost-omlegging ingen astma-anfall lenger, og utslettet var nesten borte.

En mann hadde i flere år slitt med reflux og irritabel tarm. Syreblokkere og ulike preparater for mageplager hadde liten effekt,  men en endring i kostholdet gjorde ham symptomfri i løpet av 4 uker.

Sultedietten eller kaloridietten

Det er ikke snakk om en mirakelkur, heller ikke en diett hvor du teller kalorier eller eventuelt piner deg gjennom sultperioder – om planen er å gå ned i vekt. Det er helt feil tilnærming til problemet.

Hvilken mat du spiser er avgjørende. Mat er informasjon. Mat krever produksjon av ulike stoffer for nedbryting. Her kommer genetikken inn i bildet og gjør oss forskjellige i forhold til toleranse for ulike typer mat.

Mat er Medisin, og i neste blogg-innlegg kommer jeg nærmere inn på hvilken mat som er Medisin og hvorfor dette fungerer så bra på ulike helseplager.

For en bedre hverdag,

Anne-Grete Lavik-Haug, MSc


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.