Ernæringsveiledning, Kostholdsplan

Kostholdsplan – din guide til god helse

Ernæringsveiledning for et sunt kosthold


Et sunt kosthold er selve essensen i god helse. Maten vi spiser er medisinen vår, og den utgjør byggestenene som forebygger sykdom.

Ved sykdom kan ulike typer mat, eller fravær av mat i sin helhet gjøre oss friske.

INNLYSENDE
Knytter du smerter og ubehag til mat kan du gjøre endringer i kostholdet ditt. Det er innlysende, men det kan være svært vanskelig å gjøre gode valg i en kanskje hektisk hverdag med matbutikker med et overveldende utvalg.

ENDRING I NOE DU GJØR LITE
Spiser du smågodt og potetgull til frokost og lunsj hver dag er det helt klart et problem. De aller fleste gjør imidlertid ikke det, men har likevel for høy fettmasse eller på andre måter dårlig helse. Da er smågodt og potetgull er feil fokus.

HVA ER SUNNE MÅLTIDER

Det er en god investering å få hjelp til å finne riktig fokus. Få svar på hva som er den riktige maten som gir deg stabilt blodsukker og som styrker din unike fysiologi. Du vil merke når du gjør gode valg som er riktig for deg. Når det føles riktig og du oppnår resultatet du ønsker. Da er du din egen motivator resten av livet.

BE OM VEILEDNING FOR STØTTE I EN RIKTIG ENDRING
Mat er Medisin tilbyr individuelle konsultasjoner til deg som ønsker en endring mot riktig ernæring og kosthold. Det gjelder både forebyggende kostholdsplaner, og kostholdsplaner for å lindre og redusere plager, smerter, ubehag og usikkerhet knyttet til mat.

Første veiledningstime er en samtale for å kartlegge dine utfordringer, hverdagsrutiner og ditt kosthold. Du får konkrete forslag som kan hjelpe deg mot det du ønsker å oppnå. Kostrådene er vitenskapelig dokumenterte.

Oppfølgingstimer er viktige slik at du får svar på spørsmål du har underveis og får hjelp videre.

Vår erfarne ernæringsrådgiver Anne-Grete Lavik-Haug er også utdannet nevrofysiolog MSc og var i en årrekke forsker på livstilssykdommer og legemiddelbruk.

Hun har gjennom sin praksis bred erfaring med kostholdsendringer som kan redusere stoffskifteproblemer, irritabel tarm (IBS), prediabetes, overvekt, hyppig hodepine og ulike typer intoleranser.

Hun har spesialisering i SIBO (bakteriell forstyrrelse i fordøyelsen), og er under utdanning i Functional Nutrition ved Institute of Functional Medicine, USA.

Livsstilsendring

Å endre noe vi pleier å gjøre kan være krevende, og særlig når det gjelder kostholdet vårt.

En anbefaling for en endring må være gjennomførbar, slik at den ikke medfører en (usann) bekreftelse på at du er et håpløst tilfelle.

Ved Mat er Medisin får du motiverende undervisning om kosthold gjennom en endringsprosess. Du følges opp over en periode slik at du kommer i gang med endringer som fungerer. Og fortsetter med det som fungerer bra for deg.