Vakkert hår, fra innsiden og ut

Det er et sunnhetstegn med et sterkt hår, og mange overbevises om at produktene vi vasker og styler håret med påvirker tekstur og glans i håret. Kan du vaske og olje håret ditt tykt?

Det kan være fristende med reklamer for hårprodukter som viser mennesker med usannsynlig glansfullt hår. Eller bloggere og redaktører som skryter av produkter de blir betalt for å skrive om;  med beskrivelser som “supernærende” og “ultrafreshe” produkter til hår og hodebunn. Selvfølgelig med det “ypperste av naturlige ingredienser“, og alt sammen bærekraftig produsert og fraktet til deg fra hele verden.

Tynt hår som mangler glans

Vel, hårcellene produserer jo håret dypt ned i de lavere lagene i huden. Det vi tilfører utenpå allerede eksisteredne hår kan jo virke beskyttende mot klorvann, sol, vind og varmebehandling. Likevel kan det sjelden behandle årsaken til at håret er tynt eller mangler glans. Først når du leter etter årsaken til hårproblemer vil du ha mulighet til å påvirke resultatet. Det vil være både bærekraftig, økologisk og ganske sikkert naturlig. Kan dette handle om det ultimate hårproduktet?

Håret vokser

Hårstrå blir til i hårrøtter som gjennomgår celledeling langt raskere enn andre celler. Opp gjennom kanalen fra hårroten og opp til hudoverflaten skyves hårcellene som hårstrå. Hårrøttene sitter litt på skrå og avgjør hvilken retning håret ditt naturlig vokser frem i, derfor er det vanskelig å endre et hårverv, det ligger jo i plasseringen av hårroten, langt ned i huden.

Spørsmål: Næringsstoffer til håret: kommer de fra shampoo og balsam eller fra blodbanen?
Svar: Blodbanen er faktisk et viktig system for transport av næringsstoffer og signalstoffer til og fra ulke celler fra topp til tå. Så blodbanene står for den viktigste næringstilførselen til håret.

Håret ditt; tekstur, glans og farge kan altså være et resultat av det du spiser og drikker, og selvfølgelig hvordan du håndterer stress. Det kan være ulike årsaker til at håret blir tynt, tørt, endrer farge eller aldri blir langt.

Det er håp

Særlig fordøyelsesproblemer, et ensidig kosthold eller mye sukker i mat og drikke kan og vil over tid drenere kroppen for vitaminer og mineraler som er viktige, også for håret. Alt håp er likevel ikke ute om du har tynt eller tørt hår. Med gunstige livsstilsvalg og en dose tålmodighet er det mulig å få tykkere og blankere hår.
Anne-Grete Lavik-Haug

Les: 6 viktige næringsstoffer for et sunt hår


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.