Strålende hud fra innsiden

Skjønnhet kommer innenfra, det er for meg en overbevisning.  Når det gjelder huden vår er det vi spiser og drikker viktigere enn det som strykes utenpå huden. Hudceller produseres innenfra, og det vi stryker utenpå kan typisk virke beskyttende og tilføre fuktighet. Det kan likevel ikke endre årsaken til at huden mangler næringsstoffer eller at porer er betente.

Faktisk får mange ren og glatt hud først når de legger om kostholdet. Uren hud er ofte et symptom på mangler og betennelse som stammer fra mat og drikke. Vi er jo ulike genetisk, og evnen til å produsere enzymer og hormoner i forhold til det vi spiser og drikker varierer fra person til person.

For noen kan hudproblemer være knyttet til mat som meieriprodukter. Proteiner i korn og frø er en annen kjent betennelsesfaktor for enkelte. Ved å endre kostholdet og ta inn kraft som basis i mange måltider i en periode, samtidig som dyre kremer byttes med naturlig hudpleie, så kan kviser bli borte og huden bli jevn og myk.

Symptomene du har kan tolkes uten dyre tester. Ikke ta ut en rekke ulike matvarer uten å få veiledning av en godkjent terapeut som kan faget sitt. Løp heller ikke ned helsekosten for å handle deg frisk. Det er smart med et variert kosthold, og dietter og strenge restriksjoner kan skape unødvendig stress. Ikke la deg lure av god markedsføring av produkter. Få kunnskapsbaser veiledning utfra biokjemisk forståelse for celleprosesser.

Livet bør være hyggelig, og noe av det viktigste i livet er å føle glede. Vær hensynsfull mot deg selv og mot andre.
Anne-Grete Lavik-Haug

 


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.