Irritabel tarm og stoffskifteproblemer

I Helsemagasinet Vitenskap og Fornuft er det en spalte hvor ulike terapiformer presenterer pasienthistorier. Anne-Grete ble bedt om å presentere en historie fra sin praksis i ernæringsterapi.

Hun valgte å skrive om en ganske typisk historie; en 43 år gammel kvinne som fortvilet forsøkte å gå ned i vekt etter råd fra legen. Hun hadde lavt stoffskifte, brukte Levaxin, og ble utredet for mulig revmatisme.

Hun unngikk alt naturlig animalsk fett, spiste svært ensformig hovedsaklig mager filet av kylling og svin. Knekkebrød med magerost eller kalkunpålegg og salat. Hun hadde medlemskap på treningsstudio hvor hun trente jevnlig tross i smerter i muskel-skjelett.

For mange er dette hverdagen. Mange rister på hodet over religiøse som er ‘hjernevasket’ til å tro ditt og datt om skjegg og kjoler, svinekjøtt og kvinnens generelle hjernekapasitet. Men mange kostholdsråd tenderer mot samme holdning: Vær tro mot rådene som er pinefulle, et er fremskaffet dokumentasjon for dette som skal stå inn i evigheten. Dokumentasjonen kaller vi forskning for da bøyer alle uvitende seg i støvet. Prøver noen å utfordre disse rådene skal de latterliggjøres.

Spis hyppige måltider med mat som gjør deg sulten og unngå naturlig fett. Kjøp dyre lettprdukter med fengende navn, selvom du blir overvektig og syk av rådene skal du aldri betvile dem.

Hold ut! Livet skal ikke være en fest! Ta deg sammen!

Anne-Grete: “Noe av det viktigste i livet er å føle glede”

Her er artikkelen om hvordan det gikk med kvinnen som fikk veiledning av Anne-Grete for livsstilsendringer. Den har stått i Helsemagasinet # 2 2017


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.