+ 474 000 28

Ostekake til 17. mai uten steking


Kaken passer egentlig til alle kakeanledninger, men med et lite flagg på toppen blir det en frisk og uforglemmelig 17. mai kake.

Noe av det viktigste i livet er jo å føle glede

En riktig fin 17. mai ønskes dere alle!

Legg gelatinplatene i litt kaldt vann. Knus kjeksen med hendene eller med en kjøkkenmaskin og kna inn smøret. Dytt deretter blandingen med kjeks og smør ut i bunnen av en kakeform (ca 24 cm diameter).

Bland kremosten, rømmen, melis og vanilje til en jevn krem. Bland inn revet sitronskall og saften av hele sitronen. Du bør selvfølgelig smake underveis slik at kremen får ønsket styrke med sitronsmak.

Ta opp gelatin med fingrene og klem ut vannet. Legg dem i 1.5 dl vann og varm opp slik at gelatinen løser seg i vannet.  Sett til siden for avkjøling.

Pisk kremen stiv, du kan jo lure 2 ss melis inn her også om du føler for det.

Bland gelatin i ostekremen, hiv oppi stivpisket krem og smell det i kakeformen over kjeksbunnen. Så kommer det vanskeligste: La kaken stå noen timer (3-12 timer) uten å røre den! I kjøleskapet. Best å legge håndkle over så ingen ser hva det er.

Bærene drysser du over rett før servering.